Ei sunt românii care au construit Transfăgărășanul – S-au întors la fața locului după 44 ani

Ei sunt romanii ingineri care au construit Transfagarasanul si s-au intors ,,pe campul de munca” dupa 44 de ani! Acesti oameni au lasat ceva in urma: unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase drumuri din lume! Tot respectul

La data de 20 septembrie 1974 a fost inaugurat drumul national Transfagarasan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m), situat la cea mai mare altitudine din tara: 2.045 m. Transfagarasanul este cel mai celebru drum din Romania. Construit intre 1970 si 1974, ca o cale de comunicare intre Muntenia si Ardeal, i se mai spune “drumul dintre nori”.

Constructorii genisti povestesc cum au construit Transfagarasanul cu 44 de ani in urma, timp de 4 ani si jumatate: ,,tot ce se vede aici a fost rezultatul a luni de zile de munca. Au fost eforturi mari, eforturi uriase”. Fiecare cele 100 de fronturi de munca are povestea lui, scrie a1.ro

Ca la orice lucrare de o asemenea amploare, nici constructia Transfagarasanului nu a scapat fara eroi cazuti la datorie. Aproape 40 de persoane s-au stins si toti atatia raniti au constituit jertfa pe care muntii Fagaras au constituit-o pentru realizarea unei capodopere a Europei.

Acestia au depus un efort colosal pentru a strabate prin munte. Pentru realizarea acestei grandioase lucrari au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundatii, 600 de mii de metri cubi de suprastructura de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidarie, 830 lucrari transversale, 27 viaducte si poduri si s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de exp lozibil. Acesti oameni au lasat ceva in urma: una dintre cele mai frumoase si spectaculoase sosele din Europa!

RESPECT!